art

ساخت وبلاگ

معرفی کاشمر و جاذبه های گردشگری آن

 

شهرستان تاریخی کاشمر که در گذشته ترشیز خوانده می شد، از شهر های حائز اهمیت استان خراسان رضوی به شمار می آید. آثار تاریخی این شهر متعلق به قرن هشتم هجری و دوران اسماعیلیه می باشد.

وجود جاذبه های تاریخی و طبیعی، صنایع دستی متنوع و میراث های معنوی غنی منجر شده تا کاشمر همواره در کانون توجه گردشگران قرار گیرد. وجود تاکستان های زیبای انگور در شهر کاشمر منجر شده تا تولید انگور و کشمش یکی از پتانسیل های این شهر به شمار آید. هر ساله جشنواره های متعددی در این خصوص در شهر کاشمر برگزار می گردد.

عرضه ی صنایع دستی متعدد در کاشمر نظیر قالی بافی، پارچه بافی و چرم دوزی، آب و هوای مطبوع و سرسبزی دل انگیز این شهر، از موارد مهمی است، که بسیار مورد توجه گردشگران بوده است. با سفر به این شهر و رزرو هتل در مشهد از جاذبه های آن دیدن نموده و خاطراتی به یاد ماندنی را تجربه نمایید.

کاشمر از جهت غرب با شهرستان خلیل آباد و بردسکن، از جهت شمال با نیشابور و سبزوار، از سمت مشرق با تربت حیدریه و از جنوب با گناباد همجوار می باشد. این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و کوه سرخ با مرکزیت کاشمر است

 

 آب و هوای مطبوع و نیز تفاوت ارتفاع در کوه سرخ منجر شده تا پوشش گیاهی سرسبزی در این منطقه ایجاد شود. دو منطقه ی کوه سرخ در جهت شمال و ارتفاعات فغان بجستان در سمت جنوب از مناطق کوهستانی این شهر به شمار می آیند.

 همچنین این شهر دارای منطقه ای کویری و خشک در غرب است. وجود گیاهان دارویی و رویش زرشک وحشی از موارد مورد توجه ی این مناطق می باشند.

 قسمت جلگه ای و حاصلخیز کاشمر نیز در محدوده ی حومه ی شهر و قصبات آن واقع شده است. در اینجا تلاش بر آن است تا با معرفی مهمترین جاذبه های شهرستان کاشمر شما را در بازدید از این شهر تاریخی یاری نماییم

قلعه گبر حصار

ویرانه های موسوم به قلعه گبر حصار در شمال شرق روستای خضر بیک بخش کوهسرخ در حدود ۲۷ کیلومتری شمال غرب ریوش واقع شده و از جمله مناطقی است که از دیرباز مسکن و ماوای اسلاف اهالی کاشمر بوده است. بنابر شواهد، این قلعه از سده دوم تا پنجم هجری مورد استفاده قرار گرفته است.

کاروانسرای حاج کاظم مدرس

کاروانسرای مدرس به دلیل معماری جالب توجهش مورد بازدید گردشگران تور مشهد قرار می گیرد. این ساختمان در اوایل دوران پهلوی در کاشمر ساخته شد. امروزه حجره های این کاروانسرا کاربردی تجاری پیدا کرده اند.

یخدان فروتقه

یک بنای زیبا در شهر کاشمر که در دوران قاجار توسط خشت خام ساخته شده و برای ذخیره یخ در زمستان از آن استفاده می کردند.

 یخدان فروتقه یکی از مهم ترین مکان های این شهر است که برای مردم آن یک نماد مهم و تاریخی می باشد این یخدان معروف در روستای فروتقه قرار دارد و همه ساله بازدید کنندگان زیادی از آن بازدید می کنند و به ثبت عکس و خاطرات در آن می پردازند.

 یخدان فروتقه در زمان ساخت خود یکی از بزرگترین یخدان های ایران بوده و از اهمیت زیادی میان مردم ایران برخوردار بوده است. این یخدان قدیمی و زیبا می تواند برای هر گردشگری جذاب و دیدنی باشد و خاطره ای زیبا را رقم بزند.

مسجد جامع کاشمر

این بنا در مرکز شهر واقع شده و به استناد کتیبه آن حدود سال ۱۲۱۳ ه.ق روزگار حکمرانی عبدالعلی خان و مصطفی قلی خان میش مست همزمان با سلطنت فتحعلی شاه قاجار بنا گردیده است.

مسجد جامع از جاذبه های گردشگری کاشمر دارای بنایی ساده و با شکوه، صحن، ایوان، شبستان ستون دار و غرفه های پیرامون صحن می باشد. در اطراف صحن مسجد چندین غرفه آجری ساده و در ضلع جنوبی آن ایوانی با تزئینات مقرنس و دو شبستان ستون دار واقع شده است. محراب و ایوان مسجد با کاشی معرق مزین گشته است.

آبشار و آبگرم معدنی کریز

این پدیده طبیعی در حاشیه جاده آسفالته کریز به ریوش در فاصله 15 کیلومتری شهر ریوش و به فاصله سه کیلومتری روستای کریز واقع گردیده و دارای آبگرم معدنی با خاصیت های درمانی است.

در حاشیه این مکان نیز دره بسیار با رودخانه ای پر آب، چشمه سارهای آب سرد شیرین و گوارا وجود دارد.به اعتقاد کارشناسان، این آبگرم معدنی از نظر وجود مواد شیمیایی در رتبه بالاتری از آبگرم فردوس قرار دارد.

برج کشمر

این بنا بر فراز بقایا و آوارهای قلعه‌ای کهن به نام کوشک ساخته شده و از دیدگاه معماری با برج رادکان در چناران قابل مقایسه است. بنا فاقد کتیبه است و بیشتر نشان دهنده اسلوب معماری در قرن هفتم هجری است.

معماری این برج که 18 متر ارتفاع دارد به سبک برج رادکان است. شکل درونى برج، هشت‌گوش است و دارای 42 متر محیط خارجی و 21 متر محیط داخلی می‌باشد.

 نمای خارجی پوششی مخروطی شکل دارد و از آجر ساخته شده است. بنا دو جداره است که از جدار داخلی طاقی‌هایی به داخل بنا ساخته شده.

راهروی پلکانی و مارپیچ بین دو جداره صعود به پوشش اول را مهیا می‌کند. بدنه بنا دارای دو قسمت است که قسمت پایین دوازده ضلعی است و پایه بنا را تشکیل می‌دهد، قسمت بالای پایه، بدنه اصلی و دارای 48 ترک به شکل نیم ستون می‌باشد.

برج از داخل دارای 3 طبقه و ارتفاع تیزه اصلی گنبد تا کف 31 متر است. معماری این بنا نیز به معماری سبک سلجوقی نزدیک است.

بنای امامزاده سید مرتضی (ع)

بنای آرامگاه امامزاده سید مرتضی در مجموعه ای جدید الاحداث، حدود ۵ کیلومتری شمال شهرستان کاشمر واقع شده است. این امامزاده را برادر امامزاده سید حمزه (ع) و امام رضا (ع) معرفی نموده اند.

اسناد تاریخی حاکی از آن است که وی در سده ی دوم هجری توسط امویان در این مکان به شهادت رسیده و در آنجا نیز به خاک سپرده شده است.بنای مذکور در محوطه ای به وسعت حدود ۱۸۰۰ متر واقع شده است. اجزای قابل توجه این بنا شامل ایوان کاشیکاری شده، گنبد و نیز صحن می باشد.

یخچال طبیعی بند قرا

در حدود هفت کیلومتری روستای بند قرا، یخچال طبیعی و بی نظیری قرار دارد که در تمام فصول سال پر یخ است؛ تا همین چند سال پیش هنوز اهالی روستاهای مجاور که از نعمت برق برخوردار نبودند، یخ مورد نیاز خود را از آن تامین می کردند و از جاذبه های گردشگری کاشمر می باشد.

روستای کوهسرخ

کوهسرخ به دلیل تنوع آب و هوایی و تفاوت ارتفاع این منطقه دارای پوشش گیاهی گوناگون و نسبتا مطلوبی از جمله طاق و گز در نواحی بیابانی، زرشک وحشی در نواحی کوهستانی و گیاهان دارویی مانند گون، ریواس، خارشتری (ترنجبین)، آویشن، گل زنیا، بومادران، گل گاوزبان و … است.

 همچنین این محدوده دارای روستاهای زیبا با بافت قدیمی و کوهپایه‌ای و پلکانی شکل نیز است که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

برای مطالعه بیشتر در مورد این موضوع به مقاله معرفی کاشمر و جاذبه های گردشگری آن مراجعه فرمایید.  

منابع : مجلات اینترنتی الی گشت،رهی نو،جاذبه

 

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 261 تاريخ : چهارشنبه 25 فروردين 1400 ساعت: 20:28

همه چیز در مورد گردشگری پایدار

 

 

 

گردشگری پایدار را می توان ریشه در توسعه پایدار دانست و باتوجه به این که توسعه پایدار در حقیقت رشد و پیشرفتی همه جانبه در زمینه های اقتصادی , اجتماعی , فرهنگی و سیاسی محسوب می شود و به دلیل نقشی که گردشگری می تواند در این زمینه ها , به خصوص در کشورهای در حال توسعه ایفا نماید , ضرورت توجه به این نوع گردشگری حائز اهمیت است .

شاید بتوان گفت که گردشگری پایدار در بسیاری از کشورها ، به منزله نمادی از هویت فرهنگی , طبیعی , انسانی و یکی از بخش های مهم اقتصادی محسوب می گردد. بنابراین پایداری در گردشکری , مستلزم توجه نظام مند به ابعاد فنی , فرهنگی , سیاسی , اقتصادی , تاریخی و زیست محیطی در حرکت به سوی استفاده از جاذبه های گردشگری مطابق با نیاز امروز و حفظ و ماندگاری این منابع برای آینده است . همچنین بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگذاران توسعه در کشورهای دنیا , توریسم را روشی مطمئن با چشم انداز روشن برای توسعه پایدار معرفی کرده اند.

این نوع گردشگری سعی در تنظیم روابط بین جامعه میزبان , مکان گردشگری و گردشگران دارد، زیرا این رابطه می تواند پویا و سازنده و یا مخرب باشد و به دنبال تعدیل فشار و بحران بین این عناصر است تا آسیب های محیطی و فرهنگی را به حداقل رسانده , رضایت بازدید کنندگان را فراهم آورد و به رشد اقتصادی ناحیه کمک کند .

شاید اینگونه بتوان بیان کرد که گردشگری می تواند با مشارکت در اشتغال زایی و ایجاد درآمد , اقتصاد جوامع محلی را احیاء کند و نیز می تواند در تقویت فرهنگ محلی سهیم باشد و در حفظ محیط زیست یا بازسازی محیط زیست طبیعی و انسان ساخت تغییر ایجاد کند .

تمام قدرت گردشگری پایدار باید این باشد که بتواند به تنوع و گوناگونی اقتصاد محلی , تعیین و بهینه سازی رشد اقتصادی , بهبود روابط و همکاری های محلی و منطقه ای و توزیع عادلانه منافع اقتصادی به جوامع ساکن و به صنعت محلی گردشگری کمک کند .

این نوع گردشگری،بدین مفهوم نیست که اثرات ناشی از گردشگری رخ ندهد , بلکه بدین معنی است که اثراتی که رخ می دهد نباید پایداری اکولوژیکی و غیره را تهدید نماید .

 

نحوه‌ی پدید آمدن گردشگری پایدار

 

در چند سال اخیر با ‌گسترده‌تر شدن صنعت گردشگری در مناطق مختلف جهان، برخی از کشورهای پیشرو در این صنعت با مسائلی ناشی از آثار نامطلوب بر منابع طبیعی، محیط زیست ، آلایندگی‌ها، الگوی مصرف و نظام‌های اجتماعی مواجه شده‌اند. همچنین امروزه با افزایش شمار گردشگران در سطح جهان و با هدف حفظ، حراست و حمایت از محیط زیست، ساختارهای اجتماعی، فرهنگ‌ها و آداب‌و‌رسوم، مفهوم تازه از این نوع گردشگری مورد توجه عده زیادی قرار گرفته است.

در واقع می توان گفت با رعایت گردشگری مذکور می‌توان تا حد ممکن به نکات مثبت گردشگری افزود و از نکات منفی آن کاست.

گردشگری همیشه ارتباط مستقیم با انسان، فرهنگ و منابع دارد وبه هین خاطر مقوله‌ای به‌عنوان توسعه پایدار گردشگری در دهه‌های گذشته در جهان شکل گرفته است. توسعه پایدار گردشگری نیازمند صبر، تلاش و تعهد دراز مدت است. برای دستیابی به توسعه پایدار گردشگری به شاخص هایی اکولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی، نهادی و فرهنگی که این شاخص‌ها در ارتباط با یکدیگر بوده و تاثیر متقابلی بر هم دارند، نیاز است.

اگر بتوان بصورت خلاصه گردشگری پایدار را شرح داد باید گفت این اصطلاح به معنای بازدید گردشگری از یک مکان یا مقصد و آسیب نرساندن یا هرچه کمتر آسیب رساندن و به‌طور کل حفظ آن است. گفته می‌شود از آنجایی که هر صنعتی پیامدهایی دارد، گردشگری نیز هرگز به‌طور کامل پایدار (یا بدون اثر) نخواهد، بود، ولی دست‌کم می‌تواند در جهت پایدارتر وسازگارتر شدن با محیط گام بردارد.

همچنین اهمیت موضوع گردشگری پایدار در سطح جهان به‌اندازه‌ای است که سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی سازمان جهانی جهانگردی به همین نوع گردشگری اختصاص یافت.

اما در واقعیت خبرها حاکی از آن  است که سیاست‌گذاران و سرمایه‌گذاران کشور‌ها در حفظ و حراست از منابع گردشگری موفق نبوده‌اند و  لذا شکی نیست که متولیان و سیاست‌گذاران با همکاری ویژه کارشناسان، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی بر استحکام و توجه به منابع گردشگری تلاش کنند. چرا که در آینده‌ای نه چندان دور، ابزاری برای توسعه در دست نخواهند داشت، مگر با بهره گرفتن از شعاری که سازمان جهانی جهانگردی در مورد این نوع گردشگری ابراز کرده است.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر

.

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله همه چیز در مورد گردشگری پایدار  مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 236 تاريخ : يکشنبه 15 فروردين 1400 ساعت: 13:54

آشنایی با روستای پلکانی پالنگان کردستان

 

 

پالنگان روستایی زیبا در استان کردستان از غرب کشور ایران با طبیعتی بکر مانند نگینی بر کوه های منطقه ی ژاورود این استان می درخشد. این نگین درخشنده با عبور رودخانه ای به نام تنگی ور از وسط آن به دو نیم تقسیم شده است.

جذابیت اصلی این روستا به معماری پلکانی آن میباشد. همچنین دشت های گل لاله همچون یاقوت هایی سرخ رنگ در نزدیکی پالنگان هر بیننده ای را به وجد می آورد.

را همراهی کنید تا با روستای پالنگان بیشتر آشنا شویم.

 

تاریخچه روستای پالنگان

 

تاریخ دقیق ظهور پالنگان نامشخص است اما مکان فعلی 500 سال پیش ساخته شده است. ویرانه های دهکده قبلی در فاصله 2 کیلومتری واقع شده اند.

همچنین قطعه ای از یک دروازه باستانی توسط باستان شناسان در نزدیکی روستا کشف شد. کتیبه ای باستانی که تا امروز ترجمه نشده است. چندین پل ویران شده در رودخانه وجود دارد که بهترین آنها از دوران صفویه حفظ شده است. قدیمی ترین آنها حداقل 1000 سال تخمین زده می شود.

 علاوه بر این، این دهکده حاوی یک قبرستان بسیار قدیمی است که دارای قبرهایی است که به خط کوفی نوشته شده اند . اینها همه نشانه هایی از قدمت روستای زیبای پالنگان می باشد.

 

پالنگان به چه معناست؟

 

شاید با شنیدن نام پالنگان، اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد پلنگ است؛ بله درست حدس زدید! زیرا نام این روستا با پلنگ ارتباط دارد. گفته می‌شود که در گذشته در کوه‌های این منطقه پلنگ زندگی می‌کرده است و به همین علت مردمان محلی به آن «پلنگان» می‌گویند که به «پالنگان» بیشتر شناخته می‌شود. «پال» در زبان کردی به معنی تکیه گاه است.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

معماری روستای پالنگان

 

روستاهای پلکانی همواره معماری منحصر بفردی دارند که سادگی و صمیمیت خانواده های روستایی را به نمایش می گذارند و میراثی به جای مانده از گذشتگان ایرانی اند. خیلی از ما ماسوله در نظرمان معروف ترین روستای پلکانی ایران است اما خبر خوب این است که این فقط ماسوله نیست که چنین معماری باشکوهی را برایمان به یادگار گذاشته است. در استان کردستان روستاهای پلکانی زیادی هست،  در اینجا مجاورت در کنار زاگرس موقعیتی را پدید آورده که خانه ها به صورت طبقه طبقه ایجاد شوند. صمیمیت میان مردم این ناحیه در حدی است که با اینکه حیاط خانه بالایی پشت بام خانه پایینی ست اما سالیان سال است که آن ها بدون هیچ مشکلی در کنار هم زندگی می کنند.

 

موقعیت مکانی روستای پالنگان

 

روستای پالنگان در ۵۷ کیلومتری شهرستان کامیاران در استان کردستان قرار دارد. با دیدن خانه های قدیمی و باغ های شکوهمند این روستا می توان حدس زد که شالوده اش در دوره سامانی پی ریزی شده است.

قبرستان قدیمی روستای پالنگان با سنگ قبرهایی به خط کوفی که به قرن های هفتم یا هشتم هجری مربوط هستند و همچنین قلعه ای باستانی با بقایای آتشکده ها هم قدمت طولانی روستا را نشانمان می دهند.

همچنین در دل روستا رودی به نام تنگی ور در جریان هست که آب گوارا و خوش طعمش زبانزد خاص و عام است، آبی که از چندین چشمه اطراف تامین شده است. جمعیت این روستا حدود ۱۰۰۰ نفر می باشد.

 

محصولات کشاورزی پالنگان

 

در پالنگان، باغداران و کشاورزان محصولاتی مثل گندم، جو، زنجیر، زردآلو، هلو، انار و محصولات لبنی را عرضه می کنند و علاوه بر این دستی هم در کارهایی مثل تولید عسل، گیوه بافی و جیاجیم بافی دارند.

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله آشنایی با روستای پلکانی پلنگان کردستان مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 223 تاريخ : يکشنبه 15 فروردين 1400 ساعت: 13:33

آشنایی با منطقه حفاظت شده ملوسان

 

 

این روستای زیبا، از توابع بخش مرکزی شهرستان نهاوند به شمار می‌رود و با دره‌های بزرگ، کوه‌های مرتفع و چشمه‌های پرآب خود، از جذاب‌ترین جاهای دیدنی نهاوند است. همچنین ملوسان به دلیل وجود گونه‌های کمیاب قوچ و میش به‌عنوان منطقه ممنوعه شناخته می‌شود.

همراه چتراتا باشید تا چشم‌اندازهای متفاوتی از طبیعت خالق را به نظاره بنشینید.

 

معرفی روستای ملوسان

 

روستای ملوسان نهاوند، نزدیک 13 سال است به دلیل گونه‌های کم یاب قوچ و میش به‌عنوان منطقه ممنوعه شناخته‌شده که دارای یک واحد پاسگاه محیط‌بانی به مساحت 10000 هکتار که از شمال به روستای سیاه دره و گل زرد تویسرکان و از جنوب به روستاهای ده سرخه و ملوسان و طائمه و از غرب به روستاها قشلاق نجف و از شرق به روستای بابا کمال شهرستان تویسرکان شناخته‌شده است.

همچنین ،حدود ۱۲ چشمه از ارتفاعات برفگیر روستای ملوسان سرچشمه می‌گیرند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به چشمه‌های دوزخ دره، لیساب، اسماعیل خانی، دره بید و موناک اشاره کرد. ۱۵۲ گونه گیاهی و ۲۵۳ گونه جانوری در منطقه ملوسان شناسایی شده‌اند که بخش اعظم آن‌ها را گونه‌های علفی در گیاهان و پرندگان در گونه‌های جانوری تشکیل می‌دهند.

کوهای بلند ملوسان با ارتفاع 2850 متر دارای دره‌ها و پناهگاه‌های فراوانی مانند دره بادام، دره تابستانی، سرچشمه توشکه، چوله زرده، دره جرخه دان که در این منطقه چشمه‌های دائمی و فصلی زیادی و یک سراب پرآب وجود دارد.

بجز این دره‌های بزرگ و زیبا در ملوسان ، چشمه‌های خروشانی مانند چشمه گرو کانه، چشمه لیساب بالا و پایین، فر اسماعیل خانی چشمه، مرتاک و گونه‌های گیاهان ریواس، کنگر، شکروک، کا، تلخه، پیوار، زول یونجه، بله گوشه، بزریشه، پیاز و درختچه‌های انجیر بدام کوهی زالزالک، ون، تاک است که باعث زیستگاهی خوب و مناسب برای پرندگان، حیوانان و جانوران می‌شود.

 

مسیرهای ورود به منطقه حفاظت شده ملوسان

 

مسافران و گردشگران می‌توانند از دو راه جاده‌ آسفالته کرمانشاه در 18 کیلومتری نهاوند از محور مقابل روستای گوشه سعدوقاص به جاده آسفالته به‌طرف روستای ائمه و از طریق روستای ائمه با ارتفاعات ملوسان وازجاده کرمانشاه کمی بالاترازپل معروف حاجی علیمراد به جاده وسج به روستا و ارتفاعات ملوسان وارد شوند.

 این روستا دارای ارتفاعات برف‌گیر با چشمه‌ساران زیادی است که کمترین ارتفاع موجود در آن حدود 1600 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و مرتفع‌ترین نقطه آن دارای ارتفاع 2910 متر از سطح دریا در قله کوه شادمانه واقع است. در منطقه نام‌برده شده 12 دهنه چشمه جوشان با دبی‌های گوناگون موجود است که از مهمترین آنها می‌توان به چشمه‌های دوزخ دره، لیساب، اسماعیل خانی، دره بید و موناک اشاره کرد.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

مهمترین گونه های گیاهی منطقه حفاظت شده ملوسان

 

مهمترین گونه‌های گیاهی شناسایی‌ شده در این منطقه عبارت‌اند از تنگ رس، کتان سفید، پونه سای مواج، پونه سای تنک، آویشن دنایی برگ نقره‌ای، هزار خار استوانه‌ای، سیاه تنگ رس فارسی، مریم‌گلی سیخک دار، لب‌خرگوشی و چار چار دنایی، آویشن، شلیل، مینای صخره‌ای، لب دیسی بوته‌ای نمدی، گل گندم زاگرسی، گل گندم بیابانی، زبان پس قفای غده دار، جزو گونه‌های در معرض تهدید هستند.

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله آشنایی با منطقه حفاظت شده ملوسان مراجعه فرمایید.

 

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 228 تاريخ : يکشنبه 15 فروردين 1400 ساعت: 12:49

دهکده گردشگری عباس برزگر

 

 

جوان روستایی، عباس برزگر که روزگاری در شهر شیراز،دستفروشی و دوره گردی می کرد،اینک نبوغ هنر و آوازه کارش پای خارجی ها را به روستای زادگاهش نیز کشانده است.

عباس برزگر و روستایش، این روزها شهرت جهانی پیدا کرده و اکثر گردشگران خارجی در سفر به ایران تلاش می کنند تا به او سر بزنند.

این کارآفرین میلیاردر ایران کارش را از دستفروشی و درآمد روزانه ٣ هزار تومان شروع کرده است. او تنها ٣٨ سال دارد و درآمدزایی چشمگیرش با یک اتفاق معجزه آسا استارت خورده است. «عباس برزگر» زاده و ساکن یک روستای بسیار کوچک به نام «بزم» شهرستان بوانات در استان فارس است.

دهکده گردشگری عباس برزگر که نه چندان حاصلخیز است و نه جاذبه خاصی دارد، اما با موقعیت شناسی درست این جوان روستایی توانسته در کتاب راهنمای گردشگری یونسکو، عنوان شگفت انگیزترین تجربه گردشگری ایران را از آن خود کند.

 

علت معروف شدن عباس برزگر

 

این جوان روستایی، در یک شب بارانی دو گردشگر آلمانی را به خانه فقیرانه خود میهمان و از آنها با دمپختک و ترشی لیته پذیرایی می کند. میهمانان خارجی برزگر با پذیرایی صمیمانه و بی ریای او دو روز تمام به سبک روستاییان ایرانی زندگی می کنند و گویا این تجربه منحصربه فرد آن قدر برایشان جذاب بوده است که به سرعت موضوع را رسانه ای می کنند و برزگر را با انبوهی میهمان ناخوانده از آن سوی مرزها مواجه می کنند.

 

هوشمندی او برای بهره برداری از این اتفاق، به سرعت برزگر را شهره عام و خاص می کند و شبکه های تلویزیونی از سراسر جهان کارآفرین روستایی ایران را روی آنتن خود می برند.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

اطلاعاتی در مورد اقامتگاه عباس برزگر

 

دهکده گردشگری عباس برزگر با مساحتی بیش از هزار مترمربع از چندین خانه روستایی تشکیل شده که بعضی از این اتاق ها با قدمت 700 سال از محبوب ترین و گران ترین واحدهای اقامتی دهکده هستند.

همچنین این مجموعه بوم گردی و تفریحی دارای 40 واحد اقامتی به صورت اتاق، ویلا، سوئیت، کلبه ویلایی، کلبه گلی و کلبه درختی می باشد. واحد ویلایی دارای 5 اتاق خواب، 4 تخت دبل (دونفره)، 6 تخت سینگل (تک نفره) و سرویس بهداشتی اختصاصی (توالت ایرانی و توالت فرنگی و حمام) می باشد، داخل سوئیت ها نیز دو اتاق خواب، یک تخت دبل و دو تخت سینگل وجود دارد.

در محوطه اقامتگاه نیز سرویس بهداشتی (توالت ایرانی و فرنگی و حمام) به صورت اشتراکی وجود دارد.

 

امکانات و خدمات ارائه شده در اقامتگاه عباس برزگر

 

از جمله امکانات و خدماتی که دهکده گردشگری عباس برزگر، برای رفاه مسافران گرامی در نظر گرفته می توان به پارکینگ مسقف و غیرمسقف، پرسنل مسلط به زبان انگلیسی، راهنما و لیدر حرفه ای تور، رستوران شیشه ای (سالن غذاخوری)، نمایشگاه و فروشگاه هنرهای دستی و عرقیات گیاهی و سیستم گرمایشی و سرمایشی (شومینه هیزمی و هیتر برقی) اشاره کرد.

 

جاذبه های گردشگری روستای بزم

 

بزم، این روستای زیبا و دیدنی در 20 کیلومتری شهرستان بوانات استان فارس قرار دارد. طبیعت دوستان و گردشگران عزیز با سفر به این سرزمین شگفت انگیز می توانند علاوه بر لذت بردن از آب و هوای معتدل و مناظر طبیعی فوق العاده از سایر جاذبه های گردشگری همچون مسجد جامع سوریان، چشمه پیر، تفرجگاه غزال خاتون و محمد حنفیه نیز دیدن نمایند.

 

برای مطالعه بیشتر در مورد این موضوع به  مقاله دهکده گردشگری عباس برزگر مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 217 تاريخ : يکشنبه 15 فروردين 1400 ساعت: 12:13

 

تخت جمشید، نماد تمدن ایران

 

 

پارسَه یا تخت جمشید نام یکی از شهرهای باستانی ایران است . در روزگار باستان به نظر ثابت نشده آرتور اپهام پوپ پارسه محل برگزاری جشن نوروز بوده‌است نه پایتخت. پایتخت سیاسی هخامنشیان شوش و هگمتانه بوده‌است.

در باره کاربری تخت جمشید نظریات فراوانی است. جواد برومند سعید آنجا را یک نیایشگاه خورشید می‌داند در حالیکه رضا مرادی غیاث آبادی تخت جمشید را انجمن قانونگذاری و مشورتی کشورهای باستانی قلمرو ایران بشمار می‌آورد که در روایت کورتیوس نیز به آن اشاره شده‌است.

 اسکندر مقدونی سردار یونانی به ایران حمله کرد و این مکان را به آتش کشید. امّا ویرانه‌های این مکان هنوز هم در نزدیکی شیراز مرکز استان فارس برپا است. این مکان هم‌اکنون از مکان‌های باستانی ایران است.

تخت جمشید نام امروزی «پارسَه» است. «پارسه» از زبان پارسی باستان است و یونانیان آن را پِرسپولیس (به یونانی یعنی «پارسه شهر») خوانده‌اند.

مردم محلی این مکان را جایگاه تاجگذاری پادشاه باستانی جمشید پیشدادی می‌دانسته‌اند.

علت نام‌گذاری تخت جمشید به «پارسه»، قوم پارس بوده‌اند که هخامنشیان رهبری آنان را بر عهده داشتند.

آنان به اقامتگاه خود پارس می‌گفتند، جایی که یونانیان آن را پرسیس (persis) می‌نامیدند و امروزه آن را فارس خطاب می‌کنیم. در سنگ‌نوشته‌ای که از خشایارشا بر جرز درگاه‌ ورودی دروازه ملل باقی‌ مانده و همین‌طور طبق برخی لوحه‌های عیلامی، نام اصلی تخت جمشید باعنوان «شهر پارسه» یاد شده است. گفته می‌شود در زمان ساسانیان هم این بنا را صد ستون و در دوره اسلامی آن را «چهل ستون»، «چهل منار» و «تخت حضرت سلیمان» می‌نامیده‌اند؛ اما بعدها به‌دلیل آن که مردم اطلاعی از سازنده این مجموعه نداشتند، آن را به جمشید، پادشاه باستانی نسبت داده و نام «تخت جمشید» را بر آن نهادند.

 

تاریخچه تخت جمشید

 

زمان آغاز ساخت بناهای تخت جمشید به سال ۵۱۸ پیش از میلاد یعنی در حدود بیش از ۲۵۰۰ سال پیش باز می‌گردد. داریوش اول که سومین پادشاه هخامنشیان بود، دستور به ساخت کاخی عظیم در کوه‌های اطراف مرودشت داد؛ اما مراحل ساخت عمارت‌ها و مجسمه‌های تخت جمشید زمان زیادی به طول انجامید و در دوره پادشاهان بعدی نیز ادامه داشت.

هرکدام از کاخ‌های موجود در محوطه تخت جمشید در زمان یکی از پادشاهان هخامنشی ساخته شده است. شکوه و زیبایی بناهای تخت جمشید امروزه نیز باعث شگفتی طراحان و مهندسان می‌شود؛ تا جایی که ساخت چنین مجموعه‌ای عظیم را در زمان حال حاضر و با وجود امکانات گسترده ساده نمی دانند. با توجه به کتیبه‌های باقی مانده از هخامنشیان در مکان‌های مختلف، هدف داریوش از ساخت این بنا را می‌توان به جا گذاشتن نمادی از ایران باستان مترقی دانست.

برای برپا کردن کاخ‌ها و عمارت‌ها، تا چندین سال کارگران مشغول به کندن کوه‌ها و هموار سازی سطوح کوهپایه‌ای بودند. اصلی‌ترین ماده در ساخت بنای کاخ‌ها سنگ بود که از انواع آن‌ها با مقاومت‌های مختلف استفاده می‌شد. تراشیدن سنگ‌ها و صیقلی کردن آن‌ها در قطعات بزرگ و حمل آن‌ها به ارتفاع از جالب توجه‌ترین بخش‌های ساخت کاخ‌ها است که توجه مهندسان، معماران و طراحان امروزی را جلب می‌کند.

ساخت و تکمیل کاخ‌های تخت جمشید تا اواخر حکومت هخامنشیان همچنان ادامه داشته است؛ اما بخش‌های زیادی از این بناها در زمان داریوش اول، خشایارشاه و اردشیر اول ساخته و تزئین شدند. کاخ‌های مجلل تخت جمشید تا سالیان دراز محل سکونت پادشاهان هخامنشی بود و تا امروز نیز از برجسته‌ترین و ماندگارترین اسناد تاریخی ایران باستان به شمار می‌روند.

انتخاب کوه‌های اطراف مرودشت نیز توسط داریوش اول، با توجه به موقعیت مکانی کوه نسبت به طلوع و غروب خورشید، جلگه‌های سرسبز در محیط اطراف آن و قرار گرفتن این منطقه در مسیر راه شاهی، بسیار هوشمندانه بوده است.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

چگونگی سازه

 

وسعت‌ کامل کاخ‌های‌ تخت‌ جمشید ۱۲۵ هزار متر مربع‌ است که بر روی سکوئی که ارتفاع آن بین ۸ تا ۱۸ متر بالاتر از سطح جلگه مردوشت است، بنا شده‌اندو از بخش‌های‌ مهم‌ زیر تشکیل‌ یافته‌ است‌:

کاخ‌های‌ رسمی‌ و تشریفاتی‌ تخت جمشید (کاخ دروازه ملل)

سرای‌ نشیمن‌ و کاخ‌های‌ کوچک‌ اختصاصی‌

خزانه‌ شاهی‌

دژ و باروی‌ حفاظتی‌

 

بخش‌های مختلف مجموعه تخت جمشید

 

کاخ آپادانا

 

اریک اشمیت، حفار تخت جمشید، معتقد بود که کاخ آپادانا عالی‌ترین، با شکوه‌ترین و وسیع‌ترین سازه‌ی تخت جمشید بوده است. این کاخ به دستور دایوش بزرگ ساخته شده تا اصالت تمدن باستانی ایران زمین را به نمایش بگذارد. این کاخ منتخبی بود برای برگزاری جشن‌های خاصی که سران کشورهای وابسته به ایران در آن شرکت می‌کردند. سقف بلند و ۲۰ متری این بنای مربعی‌شکل توسط ۳۶ ستون نگهداری می‌شده در اطراف آن ۳ ایوان در شرق، غرب و شمال و برج‌هایی در چهار گوشه‌ی آن خودنمایی می‌کرده‌اند.

در جوار ایوان شرقی و شمالی، دو ردیف پلکان زیبا که با نقش‌های بی‌نظیری مزین شده‌اند، برای ورود به کاخ در نظر گرفته شده است. ستون‌های تالار این کاخ یکی از حیرت‌انگیزترین قسمت‌های تخت جمشید است؛ سنگ‌تراشی‌‌های گاو دو سر و گل و بوته‌ها، نمای بی‌نظیر به این ستون‌های سر به فلک کشیده بخشیده‌اند. قسمت جنوب غربی این کاخ، پلکانی طراحی شده که در نهایت به کاخ تچر منتهی می‌شود و راه ارتباطی بین این دو کاخ محسوب می‌شده است.

 

کاخ تچر

 

نخستین کاخ در شهر باستانی تخت جمشید کاخی مخصوص داریوش بوده که به فرمان او بنا نهاده‌اند. نام این کاخ تچر یا تچرا به معنای کاخ زمستانی است. این کاخ روی سکویی که حدود ۳ متر با آپادانا اختلاف سطح دارد واقع شده است. تالار مرکزی این کاخ با ستون‌هایی در سه ردیف استوار بوده و اطراف آن را اتاق‌هایی قرار داشته است.

در کاخ تچر کتیبه‌ها و نقش و نگارهایی دارد که گواه قدمت و تاریخ تخت جمشید است و ناگفته‌های زیبایی از دل تاریخ با خود دارد. کتیبه‌هایی که از دوران هخامنشی تا قاجار در این سازه وجود دارد، باعث شده تچر را به‌عنوان موزه هم شناخته شود. نام دیگر این کاخ زیبا آینه بوده است و دلیل آن هم سنگ‌های صیقلی خاکستری رنگی است که مثل آینه انعکاس زیبایی دارند. این کاخ به دو پلکان یکی در جنوب و دیگری در شرق، به ترتیب به کاخ ه و کاخ هدیش ارتباط داشته است.

 

پلکان ورودی

 

در قسمت ورودی تخت جمشید، پلکان دو طرفه‌ای وجود دارد که زمان خشیارشا در ضلع غربی این بنا ساخته شده است. هر طرف این پلکان 111 پله دارد که به‌دلیل قرینه بودن، از شاهکارهای بزرگ معماری قدیم به‌شمار می‌روند. پس از 63 پله، به یک پاگرد می‌رسیم و پس از آن 48 پله دیگر در جهت مخالف ادامه پیدا می‌کنند.

 هر پله 6.90 متر طول، 38 سانتی‌متر عرض و 10 سانتی‌متر پاخیز دارد. دور تا دور پله‌ها هم به نحو شگفت‌انگیزی با جان‌پناهی از کنگره‌های چهار پله‌ای تزیین شده است.

 

دروازه ملل

 

پس از گذر از پلکان ورودی، به دروازه باشکوه ملل یا دروازه خشایارشا می‌رسید که به‌دلیل ظاهر خاص خود، شهرت جهانی دارد. هر ضلع از این تالار مربعی، 24.75 متر طول دارد و مساحت آن 612.5 مترمربع است.

درگذشته وسط این تالار چهار ستون وجود داشت که هم‌اکنون سه ستون آن باقی است. ارتفاع هر ستون، بیش از 16.5 متر و ارتفاع هر کدام از درگاه‌های شرقی و غربی 10 متر و عرض آن 3.82 متر است.

در درگاه غربی، دو گاو بسیار بزرگ و بر دروازه شرقی، دو گاو عظیم‌الجثه بالدار با سر انسان به چشم‌ می‌خورند. این موجودات، نشانگر افسانه‌های متاثر از آشوریان است و عظمت امپراطوری هخامنشی را نشان می‌دهد.

 اگر به چهره این گاوها دقت کنید، متوجه ریش‌های بلند و مستطیل‌ شکلی می‌شوید که با غنچه نیلوفر آبی و گل‌های دوازده‌پر تزیین شده‌اند.

بالای این درگاه‌ها هم کتیبه‌ای به زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی حکاکی شده که ترجمه آن به این قرار است: «خدای بزرگ اهورامزدا است، که این زمین را آفرید، که آسمان را آفرید، که مردم را آفرید، که خوشبختی مردمان را آفرید، که خشایارشا را شاه کرد، یکی را شاه بسیاری، یکی را سرور بسیاری، من (هستم) خشایارشا، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه کشورهایی که مردم گوناگون دارند، شاه این جهان فراخ و دور، پس داریوش شاه، (از تخمه) هخامنشیان…»

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله تخت جمشید ،نماد تمدن ایران مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 168 تاريخ : شنبه 14 فروردين 1400 ساعت: 23:42

گردشگری مذهبی در اسلام و ایران

 

این نوع از گردشگری شکلی از گردشگری می باشد که بر موانع آب و هوایی غلبه می کند و با تغییرات فصلی و تحولات آب و هوایی تعداد گردشگران و بازدید از شهرها و اماکن مذهبی دچار تغییر و تحول نمی گردد . برای این نوع گردشگری ، تنها مقصد حائز اهمیت نیست؛ بلکه برای گردشگر تمام مسیر و وقایعی که در طول مسیر با آن مواجه می گردد مهم می باشد .

گردشگری مذهبی نقش عمده ای در زندگی اجتماعی کشورهای اسلامی ایفا می کند و علاوه بر جنبه های اقتصادی و مالی، باعث ارتباط بیشتر با سایر جوامع اسلامی گردیده و تعامل بین الملل و فرهنگ هایی را که نقاط مشترکی دارند، سبب می شود.با چترآتا همراه باشید تا در مورد این نوع از گردشگری بیشتر بدانید .

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

تعریف گردشگری مذهبی در اسلام و ایران


 

اغلب گردشگری دینی را با این نوع گردشگری یکسان می دانند. ولی با توجه به تعریف هر کدام، می توان گفت گردشگری دینی بخشی از نوع مذهبی آن محسوب می گردد . گردشگری دینی ویژه کسانی است که برای مقصد، ارزش دینی و معنوی قائلند. اما گردشگری مذهبی خود دربرگیرنده انواع گوناگونی می باشد که عبارتند از گردشگری زیارتی، گردشگری معماری اسلامی، گردشگری حلال، گردشگری طب اسلامی و گردشگری متدبرانه.

با این اوصاف، این گردشگری عبارتست از بازدید گردشگران (با تعریف ویژه جهانگردی) از اماکن مقدس نظیر زیارتگاه ها، مقابر امامزاده ها و نظایر آنها. گردشگر مذهبی نیز گردشگرانی فرهنگی می باشند که برای زیارت اماکن، آثار، یادمان های مذهبی، انجام اعمال مذهبی و دینی، ترویج و آموزش و گذران اوقات فراغت در مکان ها و مراکز مذهبی جهان سفر می کنند. این نوع گردشگری تمامی مذاهب و ادیان را شامل می گردد .

 

گردشگری مذهبی در کشورهای اسلامی

 

آنچه امروز از آن به‌عنوان گردشگری از نوع مذهبی آن یاد می‌گردد ، سابقه‌ای به وسعت تاریخ ادیان الهی دارد؛ از دینداران مسیحی و یهودی گرفته که برای زیارت اماکن مذهبی‌شان مسافت‌های زیادی را سفر ‌می‌کردند، تا مسلمان صدر اسلام که هر ساله برای زیارت خانه خدا، سواره و پیاده، راهی مکه مکرمه می‌شدند، همگی بدون اینکه متوجه باشند جزو اولین گردشگران مذهبی دنیا بوده‌اند.

این در حالی است که با توسعه دینداری بین پیروان ادیان مختلف در گذر زمان و توسعه اماکن مقدس مذهبی در سراسر جهان، زیارت این اماکن هر ساله در بین پیروان ادیان مختلف توسعه پیدا نموده و آن‌قدر به میزان زائران اضافه شده که بازار این سفرها به یک صنعت با میلیاردها دلار درآمد مبدل گردیده است .

مذاهب گوناگون و بسیاری در جهان وجود دارد ولی بر اساس تعداد جمعیت پیروان آنها، می‌توان گفت 5 مذهب اصلی در جهان وجود دارد: مسیحیت، اسلام، آیین بودا، آیین هندو، یهودیت و زرتشت. در حال حاضر 55 کشور جهان را کشور‌های اسلامی تشکیل می‌دهند که بیشتر آنها در خاورمیانه و قاره آفریقا واقع می باشند .

این درحالی است که عمده کشورهای اسلامی نظیر مصر، ایران، لبنان، مالزی، تونس، اندونزی و مراکش در ردیف سرزمین‌های پرجاذبه هستند و جاذبه‌های مورد توجه گردشگران ، برای گردشگری مذهبی را دارا می باشند .

سازمان جهانی گردشگری در گزارش سالانه خود از آخرین آمار و ارقام به ثبت رسیده این صنعت در سال ۲۰۱۳، کشورهای عربستان، مصر و مراکش را در رتبه‌های نخست در جذب گردشگر خارجی در میان کشورهای عربی منطقه معرفی نمود . تعداد کل گردشگران خارجی منطقه خاورمیانه نیز در سال ۲۰۱۲،‌ ۵۲ میلیون نفر گزارش شد که حاکی از کاهش ۵ درصدی گردشگران به دلیل تنش‌ها و آشوب‌های منطقه می باشد .

 

گردشگری مذهبی در ایران

 

در ایران، اسلام مذهب اکثریت مردم می باشد . ایران سرزمینی با گستره جغرافیایی وسیع، تنوع آب و هوایی و شرایط اکوسیستمی متفاوت، تنوع قومی و فرهنگ غنی، کشوری با 31 استان و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی بسیاری می باشد . متاسفانه علی رغم استعدادها و توانایی‌های زیاد، هنوز برای مردم خود ایران ناشناخته مانده است.

مذهب نقش مهم و برجسته‌ای در شکل‌گیری بسیاری از شهرهای ایران دارد . برای نمونه مشهد، قم، ری، شیراز، قزوین، نطنز، شاهرود، شوش، بسطام، لاهیجان، آمل، اردبیل، گنبد کاووس، ماهان.  در این شهرها قابلیت‌های فراوانی برای جذب گردشگر در زمینه گردشگری مذهبی وجود دارد.

براساس اسناد معتبر تاریخی، حدود ۳۳ مقبره پیامبران در ایران وجود دارد. ایران در طول تاریخ به دلیل داشتن اقتدار منطقه‌ای و نیز اعتقادات دینی همواره پذیرای ادیان و پیامبران الهی بوده است. از آرامگاه پیامبران در ایران می‌توان به : آرامگاه دانیال نبی، حیقوق نبی، قیدار نبی، اشموییل، حضرت یوشع، حضرت خالد بن سنان عبسی، شعیای نبی، حضرت حجی، حضرت مردخای، حضرت قادر، حضرت روبیل، حضرات سلام، سلوم، سهولى، القیا اشاره نمود .

علاوه بر مقبره انبیاء الهی، بارگاه امام هشتم (ع) (که دارای ارزش جهانی و از نظر گردشگری مذهبی دارای اهمیت فراوان است و سالانه میلیون‌ها مسلمان از کشورهای مختلف دنیا به خاطر زیارت اش به سوی ایران روانه می‌گردند ) و بارگاه امامزادگان بسیاری در سرتاسر ایران قرار دارد. مجموع امامزاده‌های موجود در ایران ۱۰ هزار و ۶۱۵ باب می باشد .

 با توجه به این که در تمامی استان‌ها امامزاده وجود دارد، ولی استان فارس با داشتن 1456 امامزاده رتبه اول را به خود اختصاص داده و استان مازندران با تعداد 1178 باب در جایگاه دوم و استان گیلان با ۸۹۹ امامزاده در رتبه سوم قرار گرفته‌اند. کمترین امامزاده هم مربوط به استان سیستان و بلوچستان می باشد .

 

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله گردشگری مذهبی در اسلام و ایران مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 204 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 17:51

 

معرفی جاذبه های گردشگری قصر شیرین

 

در این مقاله قصد داریم شما را با قصر شیرین و جاذبه های گردشگری آن بیشتر آشنا کنیم ، پس با چترآتا همراه باشید تا در مورد این شهر و جاذبه هایش بیشتر بدانید .

 

معرفی قصر شیرین

 

شهرستان قصرشیرین با جمعیت 19821 نفر در سال 85 از شهرستانهای استان کرمانشاه ایران است. مرکز این شهرستان شهر قصرشیرین می باشد كه در 166 كيلومتري غرب شهر كرمانشاه واقع شده است و از سطح دريا 400 متر ارتفاع دارد و سومار دیگر شهر آن می باشد .

شهرستان قصرشيرين از شمال و غرب به كشور عراق از جنوب به استان ايلام از شرق به شهرستان هاي سرپل ذهاب و گيلانغرب محدود مي گردد . شهرستان قصرشیرین بر سر راه اصلی تهران بغداد قرار گرفته است . مردم قصرشيرين كرد زبان هستند .

منطقه جنوب قصرشیرین آب و هوای بیابانی گرم و خفیف، مرکز آن آب و هوای خشک و نیمه معتدل و شمال و شرق آن آب و هوای نیمه خشک سرد دارد . قسمتهای مرتفع نیز دارای آب و هوای نیمه مرطوب سرد می باشند . میانگین سردترین ماه سال بین 2/5 تا 5 درجه سانتیگراد و میزان بارندگی بین 350 تا 450 میلیمتر در نوسان است .

قصرشيرين از شهرهاي قديمي و تاريخي استان کرمانشاه است و بناي آن را در آثار تاريخي و ادبي به خسرو پرويز نسبت مي دهند وي در زمان پادشاهيش باغي وسيع با قصرهايي دلپذير كه متناسب با آب و هواي زمستان اين ناحيه بود در اين شهر بنا نهاد . اقتصاد قصر شیرین بیشتر به کشاورزی وابسته است. با این حال در اطراف شهر منابع نفتی نیز وجود دارد که به میزان کمی استخراج می‌شوند.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

جاذبه های گردشگری قصر شیرین

 

كاروانسراي قصرشيرين

 

اين كاروانسرا در داخل شهر قصرشيرين قرار دارد كه متأسفانه در اثر حملات عراق آسيب زيادي ديده و تنها قسمت ورودي آن باقي مانده است ولي در سال هاي اخير ميراث فرهنگي اقدام به بازسازي و مرمت آن نموده است .

اين كاروانسرا از نظر پلان تا حدودي شبيه كاروانسراهاي صفوي بيستون و ماهيدشت مي باشد به نحوی که داراي ورودي طاق داري در ضلع جنوبي بنا می باشد كه در هر طرف ورودي سكويي دراز ايجاد شده است . پس از ورودي ، هشتي گنبد داري قرار دارد كه از طريق آن مي توان وارد حياط مركزي شد .

در چهار طرف اين حياط ، ايوانهاي بزرگي با طاق جناغي قرار دارد . همچنين در اطراف ضلع حياط مركزي تعدادي اتاق ساخته شده است که در جلو هريك از اين اتاق ها ايوان كوچكي و در پشت اتاق ها ، اصطبل هاي درازي احداث گردیده است . اين كاروانسرا به وسيله لاشه سنگ و آجر بنا شده است . حتي در برخي از قسمت‌هاي آن از جمله ورودي ، از آجرهاي بناهاي ساساني نيز استفاده كرده اند .

 

آتشكده چهارقاپي

 

چهار قاپو يا چهار قاپي به معني چهار در ، از جمله آتشكده هاي زمان ساساني در شهر مرزي قصرشيرين است . اين آتشكده از نوع آتشكده هايي است كه داراي دالان طواف بوده ولي متأسفانه در اثر مرور زمان رواق آن فرو ريخته است ولي با اين وجود در برخي از قسمت ها آثاري از آن مشاهده مي گردد .

 اين آتشكده عبارت است از اتاقي مربع شكل به ابعاد 2525 متر كه داراي سقفي گنبدي شكل به قطر 16 متر بوده ولي متأسفانه اكنون اثري از آن باقي نمانده است و تنها بقاياي گوشواره ها در چهار گوشه آن ديده مي شود . اين اتاق مربع شكل داراي چهار درگاه ورودي می باشد كه به رواق اطراف فضاي مركزي منتهي مي گردند .

 در اطراف اين بنا مجموعه اتاق ها و فضاهايي وجود دارد كه بخش هايي از آنها در نتيجه كاوش هاي باستان شناختي سال هاي اخير شناسايي گردیده است . اين بنا با استفاده از مصالح محلي از قبيل لاشه سنگ و ملاط گچ ساخته شده است . البته گنبد بنا آجري بوده است .

 

كاخ خسرو پرویز

 

در حاشيه شمالي شهر كنوني قصرشيرين و در نزديكي آتشكده چهار قابي ، ويرانه‌هاي قصر خسرو پرويز ديده مي شود كه امروزه به صورت تلي از خاك در آمده است . اين بنا بر روي مصطبه اي به ارتفاع 8 متر ايجاد شده است .

اين بنا در جهت شرقي ـ غربي به ابعاد 98×285 متر ساخته شده كه راه ورود به داخل بنا از طريق پلكان دو طرفه اي بوده است . در قسمت شرقي بنا ، تالار ستون مستطيل شكلي وجود دارد كه سقف آن به وسيله طاق هاي آجري پوشش داده شده است .

 در پشت تالار ، اتاق گنبد دار بزرگي ساخته شده كه راه ورود به آن از طريق درگاهي است كه در قسمت غربي تالار ايجاد گردیده است . در دو طرف شمال و جنوب اتاق گنبد دار ، اتاق هاي مستطيل شكلي وجود دارد كه از طريق اتاق گنبد دار قابل دسترسي بوده اند . همچنين در پشت اتاق گنبد دار ، حياطي مربع شكل با رواق ستون دار قرار دارد كه ابعاد آن 2727 متر مي باشد .

 دور اطراف اين حياط ستون دار را اتاق هاي متعددي فرا گرفته است . در قسمت غربي حياط نيز ايواني ساخته شده است كه از طريق درگاهي به حياط ديگر كاخ منتهي مي گردد . در اطراف اين حياط‌ها نيز مجموعه اتاق ها و اصطبل ها قرار گرفته است .

در قسمت شمالي تراس ، چندين خانه به صورت يك مجموعه وجود دارد . اسكار رويتر اظهار مي كند خانه هايي كه در قسمت مركزي عمارت قرار دارند احتمالاً حرم پادشاه را شكل مي دهند و خانه هاي واقع در بيرون ساختمان مكاني براي پذيرائي ميهمانان بوده است .

در مورد اين كاخ ، مورخين و جغرافي نويسان ايراني و عرب هر كدام مطالبي نوشته‌اند ، اكثر اينها اظهار مي كنند كه اين كاخ توسط خسرو پرويز در ميان باغ وسيعي ساخته شده كه حيوانات وحشي با كمال آزادي در اين مكان مي زيسته اند و آب فراواني از رودخانه الوند در جدولي مرتفع به اين باغ وارد مي شده است . با قوت اين كاخ را جزء عجايب جهان به شمار آورده كه در سال 628 ميلادي توسط هراكليوس ويران گردیده است .

 

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله معرفی جاذبه های گردشگری قصر شیرین مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 159 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 17:32

آشنایی با انواع ویزای گردشگری

 

 

می توان گفت ویزا یا روادید یکی از مهم‌ترین ملزومات هر سفر خارجی محسوب می‌شود. ویزا سندی است که توسط نمایندگان قانونی دولت هر کشور مانند سفارت یا کنسولگری برای شهروندان سایر کشورها صادر می‌شود و طبق آن درخواست اتباع خارجی برای ورود، عبور یا اقامت در کشور متبوع آن سفارت به تائید رسیده است.

ویزای گردشگری یا توریستی، یکی از رایج‌ترین و پرتقاضاترین انواع ویزا است و همان طور که از نام آن پیدا است برای سفر کوتاه مدت در کشور مقصد صادر می‌شود.

 

انواع ویزای توریستی

 

این نوع ویزاها به طور کلی به دو دسته یکبار ورود (Single) و چند بار ورود (Multiple) دسته بندی می شوند. ویزای توریستی یکبار ورود و یا ویزای توریستی چند بار ورود، با توجه به درخواست متقاضی صادر می شود.

 

ویزای یکبار ورود

 

 اگر قصدتان اهداف گردشگری، بازدید از خانواده و مواردی از این قبیل باشد، ویزای توریستی گزینه مناسبی است. این ویزای یک بار ورود، همانطور که از اسم آن پیداست، تنها اجازه یکبار ورود به کشور مقصد را صادر می کند و مدت اعتبار آن نیز، تا ۳ ماه از تاریخ صدور می باشد.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر


 

ویزای چند بار ورود

 

 این نوع ویزای گردشگری به ندرت صادر می شود. ویزای توریستی چند بار ورود، به شما اجازه می دهد در طول دوره اعتبار ویزا، به کشور مقصد بدون محدودیت ورود داشته باشید. اعتبار ویزای توریستی مالتیپل، پس از صدور در حدود ۹۰ روز و یا ۳ ماه می باشد.

 

روش‌های صدور ویزای توریستی

 

از  متداول‌ترین روش ها برای صدور ویزا در اقصی نقاط جهان ، مراجعه حضوری به سفارت کشور مربوطه می باشد. به این ترتیب که متقاضی ابتدا درخواست خود را (حضوری، ثبت‌نام اینترنتی یا تماس تلفنی) به سفارت یا کنسولگری ارائه می‌دهد. سپس در وقت تعیین شده با در دست داشتن مدارک درخواستی به محل سفارت مراجعه کرده و سایر مراحل مانند تحویل مدارک، پرداخت هزینه صدور ویزا و... را انجام می‌دهد.

همچنین گفتن این نکته ضروری است که برای صدور ویزای برخی از کشورها مانند کشورهای عضو پیمان شینگن و کانادا، ارائه اطلاعات بیومتریک شامل انگشت‌نگاری و تصویربرداری، از مراحل الزامی صدور ویزا محسوب می‌شود.

ویزای آنلاین یا ویزای الکترونیک روشی جدید محسوب می‌شود که دولت‌ها به‌منظور تسهیل صدور روند ویزا و در راستای ترویج دولت الکترونیک  راه‌اندازی کرده‌اند. با این روش نیازی به مراجعه حضوری به سفارت یا کنسولگری کشورها وجود ندارد و متقاضیان به‌راحتی می‌توانند به‌صورت اینترنتی درخواست خود را به مراجع قانونی ارسال، هزینه ویزا را پرداخت و در نهایت ویزای خود را دریافت کنند.

در بین کشورهای جهان، استرالیا، ترکیه، نیوزلند، گرجستان و ایران از جمله کشورهایی هستند که صدور ویزای الکترونیک را اجرایی کرده‌اند.

سومین مورد در ویزای گردشگری، ویزا در بدو ورود می باشد. برای دریافت این ویزا نیازی به تعیین وقت یا مراجعه حضوری به سفارت وجود ندارد و صرفا در زمان ورود به کشور مقصد ضمن پرداخت وجه و ارائه برخی مدارک ،مهر یا برچسب ویزا در پاسپورت درج می‌شود.

چهارمین مورد ، معاف از ویزا (visa free)، می باشد.  کشورهای معاف از ویزا کشورهایی هستند که برای سفرهای توریستی نیازی به دریافت ویزا وجود ندارد. کشورهای اروپایی تحت پیمانی با همین نام، قوانین یک‌پارچه‌ای در راستای فعالیت‌ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند که طبق آن شهروندان کشورهای عضو این اتحادیه برای سفر و اقامت در این مناطق، به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد موسوم بهویزای شینگن نیاز ندارند.

 

اعتبار ویزای گردشگری

 

معمولا ویزاهای توریستی از نوع ویزای کوتاه مدت (موقت) محسوب می‌شوند و به‌صورت یکبار ورود صادر می‌شوند؛ به این معنی که دارنده ویزا صرفا در طول مدت اعتبار ویزا مجاز به اقامت در کشور مقصد است. مدت اعتبار نیز برای کشورهای مختلف متفاوت است.

 

محدودیت‌های ویزای توریستی

 

ویزاهای توریستی محدود به گردش در کشور مقصد و در بعضی موارد دیدار از آشنایان و بستگان می‌شوند و دارندگان این ویزا مجاز به کار یا ادامه تحصیل در کشور مقصد نیستند.

 

مدارک مورد نیاز

 

مدارک لازم برای صدور ویزای توریستی کشورهای مختلف متغیر است، ولی در حالت کلی موارد مشترکی بین مدارک درخواستی تمام کشورها برای صدور ویزای شینگن وجود دارد که به شرح زیر است:

 پاسپورت دارای اعتبار (حداقل ۶ ماه)

اصل و ترجمه شناسنامه / کارت ملی

عکس طبق مشخصات درخواستی

رزرو بلیط هواپیما و واچر هتل

اسناد تمکن مالی

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله آشنایی با انواع ویزای گردشگری مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 199 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 17:11

همه چیز در مورد گردشگری ورزشی

 

 

گردشگری ورزشی را می توان یکی از زیرمجموعه‌های گردشگری و صنعت توریسم دانست که روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است و بر تعداد طرفداران آن افزوده می‌شود.

با چتراتا همراه باشید تا کمی بیشتر در مورد این نوع گردشگری آشنا شویم.

 

مفهوم گردشگری ورزشی

 

این نوع گردشگری در واقع سفر به اقصی نقاط دنیا برای شرکت در یک رویداد یا فعالیت ورزشی یا تماشای یک مسابقه‌ی ورزشی است. . بطور خلاصه تر این نوع گردشگری به سفرهایی گفته می‌شود که تماشای یک مسابقه‌ی ورزشی یا شرکت در چنین مسابقاتی را در بر می‌گیرد.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

انواع گردشگری ورزشی

 

معمولا این نوع گردشگری را به سه نوع تقسیم می‌کنند. گردشگری رویدادهای ورزشی، گردشگری ورزشی فعال و گردشگری ورزشی نوستالژیک.

 

گردشگری رویدادهای ورزشی

 

رویدادهای بزرگی مانند مسابقه های جام جهانی فوتبال و بازی های المپیک را در حیطه گردشگری رویدادهای ورزشی جای می دهند.، این دو رویداد ورزشی مهم، جز رودادهایی هستند که هر چهار سال یکبار، تعداد زیادی از طرفداران این رشته های ورزشی را در یک جا جمع می کند


 

گردشگری ورزشی فعال

 

افرادی که برای انجام یک ورزش خاص و یا شرکت در یک رویداد ورزشی سفر می کنند در حیطه این نوع گردشگری قرار می گیرند.. این رویدادها شامل انواع ورزش ها و تورنمنت ها است.

 

گردشگری ورزشی نوستالژیک و مشاهیر

 

در گردشگری نوستالژیک ورزشی نیز ، گردشگران از جاذبه های گردشگری ورزشی بازدید می کنند. از جمله نمونه های گردشگری نوستالژیک میتوان به بازدید از تالارهای مشاهیر ، موزه ها و ورزشگاه های مشهور و حتی دیدار با قهرمان ها و مشاهیر ورزشی اشاره کرد.

 

انگیزه افراد برای گردشگری ورزشی

 

قاعدتا این نوع گردشگری ارتباط ویژه‌ای با ورزش دارد و افرادی که این نوع سفرها را در برنامه‌های خود قرار می‌دهند، علاقه‌مندان به ورزش هستند. در واقع در این نوع سفرها یک رویداد ورزشی باید هدف اصلی گردشگر باشد تا بتوان به آن ای نوع گردشگری را نسبت داد. اما از دیدگاه مدیریت و بازاریابی صنعت توریسم، این نوع گردشگری به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود:

۱. سفر به قصد مشارکت در یکی از فعالیت‌های ورزشی (مانند: سفر با هدف گذارندن اوقات فراغت و

۲. سفر به منظور شرکت در یک رویداد ورزشی یا تماشای آن مسابقات (شرکت یا تماشای مسابقاتی همچون المپیک یا دیگر مسابقات بین‌المللی).

این بخش از صنعت توریسم به سرعت در حال رشد است و کشورهای بسیاری، سرمایه ‌گذاری‌های زیادی را در این بخش برای جلب نظر گردشگران انجام داده‌اند. دلیل این امر هم تمایل روزافزون گردشگران به این نوع سفرها است.

تاثیر این نوع گردشگری بر روی اقتصاد

یکی از صنایع اصلی هر کشور، گردشگری ورزشی و اقتصاد گردشگری آن کشور می باشند که به طور مستقیم بر اقتصاد تاثیر می گذارد.  با توجه به تعداد زیاد گردشگران و علاقمندان به ورزش،  این نوع گردشگری ، یکی از استراتژی های مهم اقتصادی و تجاری برای توسعه زیر ساخت های اقتصادی  و اشتغال محسوب میشود.

همچنین این دو مقوله می توانند توامان بر اقتصاد جهان تاثیر بگذارند و از این جهت ، گردشگری ورزشی بسیار مورد توجه برنامه ریزان، سیاستمداران و اقتصاد دان ها قرار گرفته  است.

برای مثال، طبق تحقیقات انجام شده در سال 2017، گردشگری ورزشی یک تجارت ارزشمند و پول ساز است که به سرعت در سطح جهان رشد کرده و انتظار میرود که رشد آن در سالهای بعدی به 40 درصد برسد. به همین دلیل، این نوع گردشگری ، شیوه ای مطمئن برای توسعه اقتصادی و افزایش اشتغال در همه کشورها مخصوصا کشورهای کمتر توسعه یافته است.

 

برای مطالعه بیشتر در این زمینه به مقاله همه چیز در مورد گردشگری ورزشی مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 199 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 16:43

آشنایی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

 

 

 

گردشگري در سرزمين ايران از پيشينه‌هاي چند هزار ساله برخوردار است. در تمامي دوران باستان، تا قبل از اسلام مستندات تاريخي حكايت از گسترش شهرها، راه‌ها و اقامتگاه‌ها در سرزمين پهناور ايران دارد. آثار مكتوب‌ بر جاي مانده حاكي از سفر يونانيان و روميان به ايران است، اگرچه از سياحاني كه قبل از اسلام به ايران سفر كرده‌اند اطلاع دقيقي در دست نيست.

ايران در دوران صفويه و علي‌الخصوص در دوره شاه عباس اول به عنوان كشوري جذاب نظر بسياري از جهانگردان اروپايي را به خود جلب كرد. به همين دليل مي‌توان دوره سلطنت شاه عباس اول تا انقراض سلسله صفوي را يكي از مهمترين ادوار توسعه جهانگردي در ايران به حساب آورد.

پس از دوران صفويه به دليل ناآرامي‌ها و بي‌ثباتي تا سال‌ها سرزمين ايران دچار هرج و مرج پي در پي شد اما از اواسط دوران قاجاريه با ثبات تدريجي داخلي از يك سو و گسترش پديده استعمار و رقابت بين كشورهاي قدرتمند اروپايي سفر به ايران رازهاي باستان‌شناسي و تاريخي بسياري را در ايران گشود. سير وسياحت ايرانيان و ميل آن ها به گردشگري در اروپا از عصر مشروطيت رو به فزوني نهاد.

اما صنعت گردشگري در ايران از نيم قرن پيش به اين طرف به منظور شناساندن مفاخر و تمدن ايران رسماً شكل گرفت و براي اولين بار از سال 1314 اداره‌اي در وزارت داخله (وزارت كشور) به نام «اداره سياحان خارجي و تبليغات» تأسيس شد كه فعاليت آن محدود به چاپ نشريات و كتابچه‌هاي راهنماي گردشگري ايران بود. این اولین قدم برای تاسیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود.

و بعدها در شهريور 1320، اداره مذكور جاي خود را به «شوراي عالي جهانگردي» داد كه زيرنظر وزارت كشور بود و در نهايت در سال 1342 هيأت وزيران تأسيس «سازمان جلب سياحان» را تصويب و اين سازمان رسماً كار خود را آغاز كرد.

مچنین با پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357 «وزارت ارشاد اسلامي» از ادغام وزارتخانه‌هاي «اطلاعات و جهانگردي» و «فرهنگ و هنر» تشكيل شد و تمامی وظايف مربوط به امور سياحتي، زيارتي، ايرانگردي و جهانگردي در قالب معاونت امور سياحتي و زيارتي در اين وزارتخانه سازماندهي شد.

قاعدتا میراث فرهنگی هر کشور از اساسی‌ترین ارکان تحکیم هویت، ایجاد خلاقیت و خودباوری ملل است. پژوهش در زمینه‌های مختلف آن موجب روشن شدن ابهامات تاریخی، شناخت ارزش¬‌های حاصل از میراث طولانی جامعه و تسریع در شناخت ارزش‌های نهفته در میراث فرهنگی هر کشور می‌شود.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

ارکان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

 

 این سازمان دو رکن دارد: شورا و رئیس. رئیس سازمان بر اساس قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با حکم رئیس‌جمهور منصوب می‌شود. شورای عالی این سازمان نیز بر اساس قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی‌ موظف به تصویب سیاست‌ها، خط‌مشی‌ها و برنامه‌های کلان امور میراث فرهنگی و گردشگری است.


 

وظایف و اختیارات سازمان در زمینه گردشگری

 

1.تدوین سیاست‌ها و خط‌مشی‌ها مربوط به ایرانگردی و جهانگردی

می توان گفت که کلیه دفاتر خدمات سیاحتی، زیارتی و تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی متعلق به بخش دولتی، خصوصی و نهادهای انقلاب اسلامی و موسسات عمومی غیر دولتی موظف به رعایت سیاست‌ها و خط مشی‌های ابلاغی مربوط به ایرانگردی و جهانگردی توسط سازمان هستند.

2.صدور مجوز تاسیس و ایجاد دفاتر خدمات سیاحتی و زیارتی و تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی

 البته باید به این نکته اشاره شود، بر اساس قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی صدور یا تمدید هرگونه مجوز تاسیس و ایجاد دفاتر خدمات سیاحتی و زیارتی و تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی و نیز تعلیق یا لغو آن به عهده وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی است، اما با تصویب قانون تشکیل سازمان در سال 1382، این اختیار به رئیس سازمان میراث فرهنگی‌و گردشگری محول شده است.

3.جلب حمایت بخش‌های دولتی و غیردولتی

جلب حمایت بخش تعاونی و خصوصی برای تحقق اهداف بخش میراث فرهنگی و گردشگری و فراهم آوردن زمینه سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی، در افزایش سهم آن در امور مربوط به میراث فرهنگی و گردشگری.

4.اختیار اعطای نگهداری و اداره اماکن و محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها به هیات امنای منتخب

همچنین دولت از طریق سازمان می‌تواند با هدف واگذاری وظایف تصدی به بخش غیردولتی و حذف وظایف غیرضروری در مناطق مستعد کشور و قطب‌های گردشگری با تاکید بر مناطق کمتر توسعه‌یافته به متقاضیان بخش‌های غیردولتی اجازه تاسیس مناطق نمونه گردشگری دهد.

 

برای مطالعه بیشتر در این زمینه به مقاله آشنایی با میراث فرهنگی و گردشگری مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 196 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 3:49

آشنایی با ساز و کار یک آژانس مسافرتی

 

 

آژانس مسافرتی، نقشی واسطه گرایانه دارا می باشد که به صورت شخصی و یا تجاری بخش های گوناگون صنعت گردشگری را به مشتریان ارائه می کنند.به طور کلی در اصطلاحات بازاریابی می توان گفت که آژانس ها،عامل واسطه ای هستند که از طرف مشتری،مقدمات لازم را برای سفر به وسیله عرضه کنندگان سفر فراهم آورده و در ازای آن از عرضه کنندگان کمیسیون و از مشتریان حق الزحمه دریافت می کنند.

 

وظایف آژانس های مسافرتی

 

این آژانس ها در واقع در زمان بندی برنامه ها، مسیریابی، اقامت، امور ارزی و قیمت ها، قوانین و مقررات، شناخت مقصدها و سایر جنبه های مسافرت و فرصت های سفر تخصص و مهارت دارند. در کل می توان آژانس های مسافرتی را متخصص و مشاوری دانست که می تواند در زمان و پول مشتری صرفه جویی کند.

  


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

بخش‌های تشکیل دهنده یک آژانس خدمات مسافرتی

 

امور مالی و حسابداری

 

شاید اولین و مهم‌ترین بخش آژانس پیش از شروع بهکار، بخش امور مالی و حسابداری باشد که اصطلاحا از آن بهعنوان “قلب آژانس” یاد می‌شود. پس از شروع بهکار آژانس نیز استخدام یک کارمند به‌عنوان صندوق‌دار آشنا به امور حسابداری که انجام امور مربوط به دریافت و پرداخت و ثبت تمامی دریافتی‌ها و پرداختی‌ها در سیستم را انجام دهد و صورت وضعیت فروش روزانه را ببندد، جهت تسهیل در انجام امور مالی و به‌عنوان بازوی اجرایی بخش حسابداری لازم و ضروری می‌باشد.

 

بخش فروش بلیط در آژانس‌ مسافرتی

 

در آژانس‌ها ،علاوه بر مدیر فنی، معمولا همکارانی که دوره فروش بلیط سیستمی را گذرانده‌اند در دو بخش فروش داخلی و خارجی که اصطلاحا به آن‌ها کانتر فروش گفته می‌شود.

مدیر فنی وظیفه نظارت بر نحوه فروش و ارتباط با مسافران کانترهای داخلی و خارجی و گرفتن گزارش فروش روزانه آن‌ها در پایان ساعت کار اداری را دارد.

به‌طور کلی اجرای تور خود به سه دسته تور داخلی (یک‌روزه و چندروزه)، تور خارجی و تور ورودی تقسیم می‌گردد که هر آژانس با توجه به سیاست کاری و امکانات و تخصص خود می‌تواند هر یک از این تورها را به‌طور تخصصی و یا با توجه به وسعت کاری و سرمایه گزاری مناسب، دو و یا هر سه نوع تور را اجرا نماید.


 

نقش تجارت الکترونیک در آژانس مسافرتی

 

با توجه به گسترش تجارت الکترونیک طی سالیان اخیر در صنعت گردشگری، بسیاری از آژانس‌های مجری از آژانس‌های فروش شناوری زیرمجموعه خود می‌خواهند که بر روی سایت فروش آنلاین آن‌ها فرم عضویت را پرکرده تا به آن‌ها نام کاربری و رمز عبور اختصاصی تعلق گرفته و از کانترهای آژانس فروش شناوری می‌خواهند که عملیات خرید تور و سایر خدمات را به‌صورت آنلاین انجام دهند و پس از تسویه کامل، به‌صورت آنلاین مدارک مربوط به سفر را از روی سایت دانلود کرده و به مسافر تحویل دهند.

 

نکاتی در مورد آژانس های مسافرتی

 

همانطور که گفتیم امروزه با گسترش خدمات آنلاین و استفاده همگانی از آن، امکان استفاده از قابلیت های رزرواسیون انلاین مجموعه های گردشگری وجود دارد.

البته اینترنت می تواند ابزار قدرتمندی در دست مشتریان باشد، زیرا اینترنت این امکان را می دهد که مشتری سوالات خود درباره مقصد را در این فضا جستجو کند. اما ذکر این نکته مهم است که مشتری باید دقیقا بداند که چه چیزی را و به چه نحوه ای جستجو کرده تا به نتیجه مطلوب برسد و از این رو آژانس مسافرتی در زمان طراحی سایت خود باید نهایت دقت و وسواس را در نظر بگیرند تا مخاطبینشان دچار سردرگمی نشوند.

 

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله آشنایی با ساز و کار یک آژانس مسافرتی مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 187 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 3:27

لزور، بزرگترین روستای تهران

 

روستای تاریخی لَزور از بزرگ‌ترین روستاهای تهران و از مناطق ییلاقی پرطرفداری است که در میان رشته کوه های البرز قرار گرفته و به خاطر طبیعت زیبا، آب و هوای خوب و پیشینه تاریخی اش در فصل بهار و تابستان به پاتوق پایتخت نشینان و ماجراجویان تبدیل می شود.

 

موقعیت مکانی روستای لزور

 

به یُمن هم‌نشینی با البرز بزرگ، روستای لزور تبدیل به مکانی بسیار زیبا و خوش آب و هوا شده است. این روستا در شش ماهه اول سال هوایی بهاری دارد و نسیم و خنکای بهار را به تابستان نیز منتقل می‌کند. به همین دلیل است که تابستان‌های لزور بسیار شلوغ و پر گردشگر است.

لزور با شهر تهران حدود ۱۶۵ کیلومتر فاصله دارد و در دهستان قزقانچای واقع شده است. این روستای بکر و چشم‌نواز در ارتفاع ۲۴۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. مردم روستای لزور به شغل کشاورزی و دامداری مشغول هستند و تولید محصولاتی چون گندم، جو، سیب‌زمینی، گیلاس، گلابی، آلبالو و… را بر عهده دارند.

همچنین این مردم به گویش لزوری که از گویش‌های مازندرانی است، صحبت می‌کنند. این روستا از سمت شمال با دو روستای برزنه و نشل در شهرستان بابل هم‌جوار است.

به طور کلی می‌توان ادعا کرد که یکی از زیباترین و آرام‌بخش‌ترین مقاصد سفر روستای ناب لزور است. مخصوصاً برای گردشگرانی که ساکن شهر بزرگ تهران هستند و شاید به دلیل مشغله‌های روزانه و وظایف شغلی فرصت کافی برای سفر به شهرهای شمالی و سایر استان‌های خوش آب و هوای ایران زمین نداشته باشند، وجود روستای لزور نعمتی منحصر به فرد و پایگاهی آرامش بخش به شمار می‌رود.

 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

جاذبه های دیدنی روستای لزور

 

اکثریت گردشگران بدین خاطر به این روستا می‌روند که هفته را با یک پیاده‌روی فرح‌بخش در طبیعت به پایان برسانند. رودخانه‌ همیشه جوشان لزور به نام فرح‌رود منبع تأمین آب روستا می‌باشد و در عین حال چشمه‌های کهریز و معجز نیز در تأمین آب نقش دارند. مسیر رودخانه فرح‌رود یکی از خوش‌نماترین مناظر روستای لزور است.

 

جاده لاسک

 

با نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه پیاده روی در این منطقه می توانید به این جاده زیبا برسید. جاده لاسک یک جاده خاکی و عریض است و دو طرف آن را درختان سپیدار قد عمل کرده اند. عبور از میان این درختان زیبا، می تواند تجربه ای متفاوت برای شما رقم بزند.

علاوه بر درختان سپیدار، وجود باغ های میوه، مزرعه های سرسبز و کوه هایی که در اطراف قرار دارند از دیگر زیبایی هایی است که تنها در این منطقه می توان به سراغ آن ها رفت. هر چه در طول جاده به پیش می روید صحنه ها و مناظری که مشاهده خواهید کرد، بر شدت زیبایی شان افزوده می شود.


 

کوه میشینه مرگ

 

این قله زیبا با ۴۳۰۰ متر ارتفاع، از جمله مرتفع ترین قله رشته کوه های البرز است و راه صعود به آن از دل بهشتی زیبا می گذرد که در فصل بهار به اوج زیبایی خود می رسد. اسم عجیب این کوه به خاطر اشکال مجسمه ای ‌مانند میش هایی است که در دل کوه و چشمه مرگ پنهان شده اند و چون تصور می‌شده است که پرندگان با نوشیدن آب این چشمه می میرند، به آن چشمه مرگ می گویند.

البته راه صعود به این قله سخت و ناهموار است ولی ماجراجویی هیجان انگیزی را رقم می زند و هر چه به سمت تنگه پیش بروید با آبشارها و چشمه ها و طبیعت بکری روبرو می شوید که روحتان را جلا می بخشند.

 

تنگه فرح رود

 

تنگه فرح رود ، یکی دیگر از جاذبه های روستای لزور است که باید بعد از طی کردن جاده لاسک به آن برسید. این تنگه مانند تنگه واشی است و این شباهت نیز از آن جهت است که شما باید مسیری را در آب طی کنید. مقداری که در این تنگه پیاده روی کنید، به یک چشمه بزرگ می رسید که در واقع تامین کننده و سرچشمه آب رودخانه فرح رود است.

 

دریاچه لزور

 

دریاچه لزور نیز یکی از جاذبه های مهم این منطقه شمار می رود. قرار گرفتن این دریاچه بین کوه های سر به فلک کشیده و دیدن طبیعتی که اطراف این دریاچه وجود دارد، جذابیت بی حد و حصری برای دریاچه لزور فراهم کرده است.

در این دریاچه نیازی نیست شما هیچ کار خاصی انجام دهید. کافی است در کنار آن ایستاده به مناظر طبیعی و بکر آن نگاه کنید و روح خود را از این همه زیبایی سرشار کنید.

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله لزور ،بزرگترین روستای تهران مراجعه فرمایید

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 168 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 0:51

بهترین رستوران های اهواز

سفر به استان خوزستان و شهر اهواز می‌تواند یکی از بهترین خاطره‌های زندگی ما را رقم بزند. اهوازی‌ها مردم بسیار خونگرم و مهربانی هستند، همین موضوع باعث علاقه بیش از حد مردم کشور به این شهر زیبا شده است.

پیشنهاد می‌کنیم که با حضور در رستوران‌های اهواز، یک خاطره خوش در این شهر زیبا برای خود بسازید و اگر به دنبال بهترین رستوران اهواز هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

 

رستوران گردان امپراطور

 

از رستوران های خوب اهواز،رستوران امپراطور است که در طبقه ۸ ساختمان IT قرار دارد. منوی این رستوران شامل انواع غذاهای ایرانی، خارجی، بین المللی، و دریایی است. فضای رستوران گرم و برخورد کارکنان مناسب است.

 از دیگر ویژگی های این رستوران منظره ای زیبایی است که از شهر اهواز به دست می دهد.

 

رستوران گیاهی

 

اگر گیاه خوار هستید،حتما رستوران گیاهی را هم در لیست خود قرار دهید. گیاهی یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین رستوران‌های استان خوزستان است. علاوه بر اینکه غذاهای این رستوران از طعم بسیار خوبی برخوردار هستند و قیمت مناسبی هم دارند،

رفتار پرسنل رستوران گیاهی هم بسیار پسندیده و مودبانه است. با توجه به نام این رستوران، نتیجه می‌گیریم که غذاهای گیاهی این مکان بسیار خوشمزه و لذیذ هستند، پیشنهاد می‌کنیم برای صرف غذاهای گیاهی به این رستوران سر بزنید.


 


 بیشتر بخوانید :

-  اجاره ویلا شمال

-  اجاره ویلا

-  اجاره ویلا در رامسر



 

رستوران نارین

 

رستوران نارین علاوه بر کیفیت غذا به دلیل رفتار حرفه‌ای و برخورد بسیار خوب کارکنان آن باعث می‌شود تنها به یک بار رفتن اکتفا نکنید. قیمت غذاهای این رستوران متوسط است و با توجه به کیفیت آن تجربه‌ی شگفت انگیزی از گذران وقت در رستوران نارین خواهید داشت.

 

رستوران کاکتوس سبز

 

کاکتوس سبز هم از رستوران های خوب و شلوغ اهواز است. منوی این رستوران شامل انواع غذاهای ایرانی، سنتی، خارجی و دریایی است. کیفیت خوب غذاها مشتریان زیادی را به سوی خود جذب می کند. از ویژگی های بارز و خوب این رستوران نشستن در فضای باز است که می تواند لذت صرف غذا را چند برابر کند، البته اگر هوا مناسب باشد.

 

رستوران خیمه

 

خمه رستورانی با فضای بسیار راحت و صمیمی است. فضای دلپذیر، برخورد گرم کارکنان، موسیقی زنده، و غذاهای خوشمزه از ویژگی‌هایی است که توجه بسیاری را به خود جلب می‌کند.

 

رستوران درویش‌خان

 

اگر هم به دنبال بهترین رستوران در اهواز هستید و هم عاشق غذاهای سنتی جنوب ایران، کبابسرای درویش خان یکی از بهترین گزینه‌ها به شمار می‌رود. فضای بسیار زیبا و سنتی این رستوران لذت تناول غذا را چند برابر می‌کند.

کباب‌ها این رستوران در سراسر شهر اهواز معروف است.

 

رستوران هوژان

 

در اهواز اگر خواستید در جای شیک و تر و تمیزی بنشینید و استیک یا غذاهای ایرانی و جنوبی مثل ماهی شوریده یا حشودار یا میگو دوپیازه بخورید، می توانید به رستوران هوژان روید. رستوران هوژین غذاهای ایرانی هم دارد، ولی بیشتری ها برای خوردن استیک به اینجا می آیند.

 

رستوران زهره

 

کافه رستوران زهره در دو طبقه مخصوص میهمانی‌های ویژه، خانواده‌ها، جلسات رسمی و میهمانی‌های کوچک است. طبقه دوم سالن سر باز رستوران را تشکیل می‌دهد. منوی رستوران شامل انواع نوشیدنی‌های گرم و سرد، کیک، سالاد، صبحانه‌، انواع کباب، خوراک و فست‌فود است.

 

رستوران سنتی قصر ضیافت

 

قصر ضیافت دارای فضای بسیار زیبایی است و در کنار آن غذاهای باکیفیتی نیز دارد به طوری که می‌توان گفت در مجموع این رستوران تمامی امتیازهای مثبت را خواهد گرفت. در این رستوران غذاهای سنتی جنوبی سرو شده که در کنار فضای زیبای آن تجربه‌ای خوشایند را برای شما به وجود خواهد آورد.

 

رستوران سنتی باغ فیروزه اهواز

 

این باغ رستوران سنتی با فضایی دل انگیز است که انواع غذاهای ایرانی و سنتی را مثل دیزی و کشک بادمجان سرو می کند.همچنین تنوع کباب های این رستوران زیاد است. در منوی باغ فیروزه غذای مخصوصی به نام پیشنهاد سرآشپز قرار دارد که اگر افرادی که اولین بار رفته اند سفارش دهند از طرفداران باغ فیروزه می شوند.

 

رستوران حاج رحیم

 

حاج رحیم از قدیمی‌ترین رستوران های اهواز است که با وجود قدمت هنوز کیفیت بسیار بالایی دارد. این رستوران پاتوق قدیمی‌های شهر اهواز است و اصیل‌ترین طعم غذاهای جنوبی را می‌توانید در آن تجربه کنید. با وجود اینکه محیط رستوران بسیار ساده است و غذاها تزئین ویژه‌ای ندارد، محیط دوست داشتنی آن شما را بارها به این رستوران می‌کشاند.

 

رستوران رادین

 

این رستوران نیز یکی از رستوران‌های پر رفت‌و‌آمد و پرانرژی اهواز است. منوی رستوران شامل انواع فست‌فود، غذاهای ایرانی، فرنگی و کباب است که مشتریان بسیاری دارند. پیشنهادات ویژه شامل ست ویژه رادین، پیتزا ویژه رادین، کباب مخصوص شاندیز، مرغ اسپایسی، و رادین برگر هستند.

 

برای مطالعه بیشتر به مقاله بهترین رستورانهای اهواز مراجعه فرمایید.

art...
ما را در سایت art دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nasrin niknezhad arghavan6096 بازدید : 162 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1400 ساعت: 0:19